Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η 1η παρέλαση καρναβαλιστών της Μύρινας


Τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησε εδώ στη Μύρινα ένας νέος θεσμός, με πρωτοβουλία του σχολείου μας, η αποκριάτικη παρέλαση. Όπως ανέφερε το "Εμπρός net" :Η ιδέα ξεκίνησε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και στη συνέχεια την αγκάλιασαν το σύνολο των σχολείων και νηπιαγωγείων της Λήμνου, αλλά και φορείς και σύλλογοι του νησιού, ενώ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Λήμνου και τον Εμπορικό Σύλλογο. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Λήμνος FM 100».


Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, Αθηνά Τζαννέτου, η οποία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δήλωσε:
«Υπήρξε τόσο μεγάλη ανταπόκριση, που ούτε και εμείς το περιμέναμε. Πιστεύουμε ότι θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ όμορφο στη Μύρινα, καθώς τα παιδιά που συμμετέχουν, αλλά και οι μεγάλοι, θα δώσουν ένα γιορτινό αποκριάτικο χρώμα στην αγορά.
Η διοργάνωση είναι πολύ καλή σε συνεργασία με το Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο και τους άλλους φορείς. Πιστεύουμε ότι θα δώσουμε ένα όμορφο γιορτινό κλίμα στην αγορά και την πόλη μας, ξεφεύγοντας από όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που βιώνουμε λόγω της κρίσης.»
Με το σύνθημα «Να κάνουμε τη Λήμνο ένα μικρό Ρίο», εκατοντάδες καρναβαλιστές στην αγορά της Μύρινας, δημιουργώντας ένα γιορτινό αποκριάτικο κλίμα.
Μια ιδέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας μετατράπηκε σε μια μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν 35 ομάδες με περισσότερους από 800 καρναβαλιστές. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, ενώ η παρουσία των παιδιών και των νέων της Λήμνου έδωσε ζωντάνια και κέφι στην αποκριάτικη εκδήλωση.
Οι μαθητές της Α1 τάξης ντυμένοι
Φρούτα και Λαχανικά


Οι μαθητές της Α1 τάξης ντυμένοι
Φρούτα και Λαχανικά

Αρχαίοι Έλληνες οι μαθητές της Γ τάξης.

Η Β' τάξη με πρίγκιπες και πριγκίπισσες


Αρχαίοι Έλληνες οι μαθητές της Γ τάξης
Αρχαίοι Έλληνες οι μαθητές της Γ τάξης