Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής Λήμνου


Το 1ο Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής Λήμνου πραγματοποιήθηκε στη Μύρινα, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, διοργανωμένο από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας Λήμνου.
Την εκδήλωση υλοποίησε η Β΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και οι δασκάλες Ευτυχία Δραγανίδου και Μαρία Παράφορου, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας Αθηνάς Τζαννέτου.

Το Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής αποτέλεσε την ολοκλήρωση ετήσιου προγράμματος-project Αγωγής Υγείας. «Κατά τη διάρκεια του
σχολικού έτους 2011 - 2012, οι μαθητές ασχολήθηκαν με το μείζον θέμα της διατροφής τους», δήλωσε στο «Ε» η δασκάλα Μαρία Παράφορου, τονίζοντας ότι «ήταν για τους μαθητές μια μεγάλη εμπειρία».
Οι μαθητές έμαθαν για τις κατηγορίες των τροφίμων, τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, τις υγιεινές και βλαβερές τροφές, μέσα από φύλλα εργασίας, ομαδικές δραστηριότητες, κουκλοθέατρο, δραματοποιήσεις και παρακολούθηση DVD.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με την ενημέρωση των παρευρισκομένων αναφορικά με θέματα διατροφής, από τη διατροφολόγο-διαιτολόγο Ειρήνη Βότση. Στη συνέχεια, ακολούθησε το θεατρικό «Η Κυρά Διατροφή και ο Χορός των Τροφών» από το Β2΄ και έπειτα «Ο Πρίγκιπας Λεμονής» από το Β1΄.
Τα θεατρικά συνόδευε μουσική σχετική με τη διατροφή, ενώ οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς σχετικούς με τη διατροφή. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν υγιεινές γαστρονομικές δημιουργίες.
Στόχος, όπως τόνισε η κ. Παράφορου, ήταν «η ενημέρωση αναφορικά με τη διατροφή και η προώθηση της υγιεινής διατροφής. Την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασαν με μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό οι μαθητές, εμείς οι δάσκαλοι, οι γονείς, οι επαγγελματίες και γενικότερα η τοπική κοινωνία της Λήμνου.»