Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη του ΣΤ2 στον Δήμαρχο



Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων τους για το πρόγραμμα των Γαλλικών, σχετικά με την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Αιγαίου και της ενεργοποίησης της διακήρυξης  της Πολιόχνης, οι μαθητές του ΣΤ2 τμήματος του σχολείου μας επισκέφθηκαν σήμερα το Δήμαρχο της Λήμνου. 




Μετά την όμορφη υποδοχή, οι μαθητές ενημέρωσαν το Δήμαρχο για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους σχετικά με το θέμα, για τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους όσον αφορά την προστασία των μνημείων του νησιού από το μαζικό τουρισμό, ενώ του παρέδωσαν ένα αντίγραφο της διακήρυξης  μαζί με μια επιστολή, με την οποία του ζητούν να γίνει και αυτός ένας θεματοφύλακάς της διακήρυξης . Ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι αυτή η πρόταση τον τιμά και θεωρεί χρέος του να κάνει ότι μπορεί για να συμβάλλει και εκείνος σε αυτή την προσπάθεια.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές ετοίμασαν ακόμη 2 παρουσιάσεις Power Point. Ένα πολιτιστικό χάρτη του Αιγαίου, όπου παρουσιάζονται ιδέες και πρόσωπα της τέχνης και των επιστημών, που γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν στο Αρχιπέλαγος και το «Αρχιπέλαγος-η θάλασσα η δεσποτική», μια παρουσίαση με στίχους και κολλάζ του Οδ. Ελύτη για το Αιγαίο.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκαναν!

Υπεύθυνη προγράμματος κ. Κόλλια Ελένη.