Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Δευτέρα 23/03/2015


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας υποστήριξε την 2η Λημνιακή Σκυταλοδρομία ΖΩΗΣ με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών της.



Με σύμμαχο αυτή τη φορά τον καιρό και το αίσθημα της ικανοποίησης και της απόλαυσης από τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε η "2η Λημνιακή Σκυταλοδρομία Ζωής" με τον τίτλο "ξαναΤρέχουμ Παιδέλιαμ ξαναΤρέχουμ'".

Η όλη διοργάνωση έφερε την υπογραφή του Οργανισμού Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, σε συνεργασία με το τμήμα Στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου, τον Σύλλογο Αιμοδοτών Λήμνου και με τη φιλική συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, πάντα υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Λέσβου.

Η σκυταλοδρομία ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί από το Δημοτικό Στάδιο Μυρίνας, όπου και ολοκληρώθηκε.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν κάτοικοι του νησιού, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας από 8 έως 100 ετών, είτε ως μεμονωμένα άτομα, είτε δημιουργώντας ομάδες πέντε ατόμων.

Η γιορτή αυτή του αθλητισμού είχε κοινωνικό χαρακτήρα, όπως επίσης και η αιμοδοσία που διεξήχθη τις προηγούμενες μέρες στη Λήμνο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα πραγματοποιήθηκαν παιδικά παιχνίδια που διοργάνωσε το τμήμα Στίβου της ΑΕΛ σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Σε αυτά συμμετείχε και το τμήμα ΑΜΕΑ της ΑΕΛ αλλά και παιδιά ηλικίας 5 έως 8 χρόνων,τα οποία έκαναν την έναρξη της σκυταλοδρομίας μέσα στο στάδιο.

Υπενθυμίζεται πως η τελική διαδρομή, ήταν κατά 900 μέτρα μικρότερη, αφού οι διοργανωτές έκριναν πως ο χωματόδρομος από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αυλώνα, που οδηγεί στην κεντρική επαρχιακή οδό Μύρινας Μούδρου λόγω το βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών ήταν απροσπέλαστος για τους συμμετέχοντες αθλητές.