Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (ΙCC), Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Το Σχολείο μας συμμετέχει στην Παγκόσμια ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού ακτών με δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

H εθελοντική αυτή δράση είναι πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού οργανισμούOcean Conservancy των ΗΠΑ και πραγματοποιείται το τρίτο Σάββατο κάθε Σεπτέμβρη. Αποτελεί το παλαιότερο και μεγαλύτερο γεγονός του είδος του στον κόσμο, καθώς από το 1986 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 12 εκατομμύρια εθελοντές σε 160 χώρες του κόσμου! 
Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να μετρήσει το βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ατόμων και τοπικών κοινωνιών όταν καλούνται να καθαρίσουν εθελοντικά από τα σκουπίδια τις παραλίες που όλοι απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. 

Στην Ελλάδα, τη δράση αυτή συντονίζει από το 1991 η HELMEPA, η οποία προσκαλεί εταιρείες-μέλη, Λιμενικές Αρχές, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικούς και παιδιά-μέλη της Παιδικής HELMEPA, ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους, καταδυτικά κέντρα, πολιτιστικούς συλλόγους και ευαισθητοποιημένους πολίτες σε όλη την χώρα να συμβάλλουν εθελοντικά αφιερώνοντας ένα πρωινό στον καθαρισμό μίας κοντινής παραλίας, τμήματος του βυθού, όχθης ποταμού ή λίμνης. 

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (International Coastal Cleanup - ICC) έχει οριστεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Για να διευκολύνει την ευρεία συμμετοχή φορέων και πολιτών, η HELMEPA εντάσσει την πρωτοβουλία αυτή στο "Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον", που ξεκινάει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών και διαρκεί μέχρι την 19 Οκτωβρίου 2015.