Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017-2018



  Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

   Συγκεκριμένα ορίζει, ως 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολικού έτους 2017-2018, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017  και την κάτωθι Πανελλήνια εναρκτήρια δράση:

   Στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης, Γυμνάσιο & Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) θα κληθούν οι μαθητές/τριες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας θ' αρχίσει το μέτρημα από την αρχή. (Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στα 5 λεπτά).
    Στην συνέχεια, θα υλοποιηθούν δραστηριότητες, εντός του σχολικού ωραρίου, οι οποίες θα έχουν συνάφεια με την ανωτέρω ορισμένη θεματική ενότητα, όπως:

  • Αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, κ.λπ ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών με ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριων τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν παράλληλα με προβολές ταινιών και βίντεο, διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων, άρθρων, καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική ενασχόληση (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κ.α.).

Επισημαίνεται ότι:

  •  Σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων γεγονότων, θα μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία του ίδιου μήνα.


Για τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στις ανωτέρω αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:

α. οι Μαθητές και μαθήτριες που δεν διαθέτουν Α.Δ.Υ.Μ. σε ισχύ, μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις μη κινητικές δραστηριότητες (οργανωτικές, δημιουργικές, διαδραστικές κλπ.),
β. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές δραστηριότητες
γ. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία.