Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ...ΣΚΑΚΙ 28.1.2018
Οι περισσότερες σκακιέρες που έχουν στηθεί ποτέ στη Λήμνο τοποθετήθηκαν σήμερα Κυριακή 28.1.2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας για την μεγάλη σκακιστική γιορτή όπου πήραν μέρος 70 άτομα! Από τις 10 το πρωί και έως αργά το μεσημέρι κυρίως οι μικροί αλλά και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να παίξουν Σκάκι και οι γονείς να ενημερωθούν από τον εξειδικευμένο δάσκαλο Σκακιού κο Στράτο Κακαδέλη. Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ο δάσκαλος αναφέρθηκε στην ιστορία του σκακιού αλλά και στην αξία που έχει για τα παιδιά η ενασχόληση με αυτό. Από την εμπειρία του στην εκμάθηση του παιχνιδιού στα παιδιά , ανέφερε πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα παιδιών που παρουσίασαν σημαντική πρόοδο στη σκέψη και την συμπεριφορά τους.
Τα παιδιά παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ενώ μια πολύ όμορφη στιγμή της διοργάνωσης ήταν ο αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ όπου ο κ. Κακαδέλης έπαιξε με ένα προς ένα τα παιδιά. Τα αναμνηστικά δώρα για όλους τους σκακιστές ήταν ευγενική προσφορά του Οργανισμού Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου (ΟΕΠΑ). Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ και το Σκακιστικό του Τμήμα, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας που λειτουργεί ομάδα Σκάκι. Από τον ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ υπεύθυνοι είναι οι κ. Θύμιος Γουδέλης και Γιάννης Ανδρεάδης και από το 2ο Δημοτικό ο κ. Νίκος Καρύδης. Την εκδήλωση κατέγραψε με τον φακό και την κάμερα του αφιλοκερδώς ο κ. Γιάννης Γκαλιούρης και τον ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.
Με χαρά και συγκίνηση παρακολούθησαν την εκδήλωση άνθρωποι που αγαπούν το Σκάκι όπως ο κ. Βασίλης Σοφράς και όπως είπε στο Ράδιο Λήμνος, είναι σημαντικό και πολύ ωραίο το Σκάκι και πολύ ελπιδοφόρο που αυτά όλα τα «φυντάνια» ξεκίνησαν να παίζουν στο νησί.