Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς,
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, μας αναγκάζουν να αλλάξουμε, εκτός όλων των άλλων και την επικοινωνία μας για τα θέματα της εκπαίδευσης των μαθητών μας.
Ας δούμε όλο αυτό το πρόβλημα ως μία ευκαιρία για να αναπτύξουμε άλλου είδους δεξιότητες, αλλά και να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία, στο βαθμό που μπορούμε, για την διαδικτυακή επικοινωνία και την ενασχόλησή μας με τη διάδοση της γνώσης.
Είμαστε σε άμεση επικοινωνία τόσο μεταξύ μας όσο και μαζί σας και η αγωνία μας είναι σε καθημερινή βάση, για να μπορέσουμε να βρεθούμε κοντά σας, μαθητές και γονείς, για να ανταποκριθούμε όσο το δυνατό καλύτερα στις απαιτήσεις της Ασύγχρονης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας.
Οι περισσότεροι γονείς, ήδη έχετε πάρει μία επιστολή από τους Εκπαιδευτικούς και στις επόμενες μέρες θα πάρετε και από τους υπόλοιπους. Μη ξεχνάτε, ότι και εμείς οι Εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα (φόβο, ανησυχία για τον ιό, προστασία ανηλίκων και ηλικιωμένων, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής στο σπίτι, πρωτόγνωρη διαδικασία της χρήσης των Νέων τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, αδυναμία της υπερφόρτωση του Συστήματος κ.ά.). Έχετε ενημερωθεί από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας για τον τρόπο επικοινωνίας και επαφής των παιδιών με την εκπαιδευτική διαδικασία.
Αξιοποιήστε δημιουργικά το χρόνο τους και τον δικό σας με στόχο, την επαφή με τα μαθήματα, την εξοικείωση με το διαδίκτυο προβάλλοντας τη θετική πλευρά (το διαδίκτυο ως εργαλείο για την προσέγγιση της γνώσης), να υπάρχει ένα πρόγραμμα κυρίως με το χρόνο που θα γίνεται η ενασχόληση με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή/Tablet/κινητό. Η αξιοποίηση του χρόνου αφορά και την ανάγνωση του λογοτεχνικού βιβλίου, με παράλληλες δραστηριότητες (περίληψη, περιγραφή εικόνων και καταστάσεων, ανάλυση χαρακτήρων, ζωγραφική κ.ά.)
Καλή συνέχεια,
Καλά να περνάτε και μη ξεχνάτε #menoumespiti