Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

«Χαιρετισμός Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου για την έναρξη του διδακτικού έτους 2021-22»

 

: «Χαιρετισμός Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου για την έναρξη του διδακτικού έτους 2021-22»

 

      Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητά μας παιδιά,

 

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με αισιοδοξία, σηματοδοτώντας την αφετηρία καινούργιων δράσεων αλλά και τον καθορισμό νέων στόχων, απαραίτητων για την επίτευξη των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία.      

Ξεχωριστή η φετινή  σχολική χρονιά, αφού η εκπαίδευση μετά από πολλά χρόνια υποδέχθηκε τους νέους διορισμένους εκπαιδευτικούς, αλλά και τον έγκαιρο διορισμό μεγάλου αριθμού  αναπληρωτών. Έτσι, ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα νησιά του Β. Αιγαίου καλύφθηκαν με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό γεγονός, που  συντελεί στην παροχή ενός σταθερού περιβάλλοντος για τους μαθητές μας.

      Ανάμεσα σ’ όλα αυτά, οφείλουμε να αναφέρουμε και την καθολική  δράση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στην Πρωτοβάθμια  και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και την καθολική εισαγωγή στα νηπιαγωγεία  δραστηριοτήτων στα Αγγλικά. Η θεσμοθέτησή  τους   διευρύνει τον γνωστικό ορίζοντα των μαθητών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά αντικείμενα  καλλιεργώντας δεξιότητες χρήσιμες για τη μελλοντική τους πορεία ως ενεργοί πολίτες, σε μία άκρως απαιτητική κοινωνία. Θα ήθελα να αναφερθώ ακόμη και στη δημιουργία των Πειραματικών Σχολείων στη Σάμο, ένας θεσμός ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να συμμετέχουν σε  νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία υλοποιούνται με τη χρήση νέων διδακτικών εργαλείων, ποικίλου εκπαιδευτικού υλικού  και διδακτικών μεθόδων.

       Εύχομαι με όλη μου την ψυχή η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-22 να μας βρει προπάντων υγιείς, εν μέσω της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει, εξ αιτίας της πανδημίας COVID-19. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους/τις  εκπαιδευτικούς μας που την προηγούμενη σχολική χρονιά επωμίστηκαν έναν εξόχως φορτισμένο ρόλο, συνδυάζοντας τη συνεχή στήριξη των μαθητών και μαθητριών μας σε ζητήματα ατομικής θωράκισης απέναντι στον απειλητικό ιό και ταυτόχρονα εκπλήρωσαν με επιμέλεια τα ποικίλα διδακτικά τους καθήκοντα.      

Αντί επιλόγου, θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους νέους μαθητές και μαθήτριες και τους νέους συναδέλφους και συναδέλφισσες και να ευχαριστήσω επίσης τα στελέχη των εκπαιδευτικών φορέων και τους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων της Περιφέρειάς μας. Η συνεργασία όλων, εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης μαθητών, γονέων συμβάλλει καθοριστικά στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, ασφάλεια και δημιουργικότητα! Καλή δύναμη σε όλους!

      

                                                                                                                                         

                                                                              

                                                                   Η  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ

                                                                              Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

                                                                            ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

 

                                                                                 ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ